Annons

Fläskfilé med gräddkokta trattkantareller och sauterad färsklök

40min
0
4.5
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 17 juni, 2013
Rosmarin- och honungsstekt fläskfilé med gräddkokta trattkantareller och sauterad färsklök

Ingredienser

700 g
fläskfilémedaljonger
1 msk
flytande honung
1 msk
rosmarin - hackad
   
smör och olivolja
   
salt och svartpeppar

Gräddkokta trattkantareller

300 g
trattkantareller
2 dl
Vispgrädde
200 g
färsklök

Till servering

   
nykokt färskpotatis

Tillagning

40min
  1. Värm en stekpanna till medelvärme. Salta och peppra fläskfilémedaljongerna. Bryn dem i smör i cirka 2 minuter på varje sida. Häll på honung och rosmarin och bryn i cirka 1 minut till.
  2. Gräddkokta trattkantareller: Ansa kantarellerna. Värm en stekpanna till medelvärme. Stek kantarellerna i olja tills svampen har fått fin brynt färg. Lägg då ner smör i pannan och stek i ytterligare cirka 1 minut. Häll på grädden och koka till simmig konsistens, cirka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa och skiva färsklöken tunt. Fräs löken mjuk i rikligt med smör i en kastrull i cirka 2 minuter.
  4. Servering: Servera fläskfilén med trattkantarellerna, färsklöken och nykokt färskpotatis.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.