Annons

Fisksoppa med lax & saffran

1h
0
3
4 Portioner
Av vilma Kategori Soppa 17 oktober, 2012 Läsarrecept
Fisksoppa med lax & saffran

Ingredienser

700 g
laxfilé
2 st
hackad gul lök
3 st
Hackade vitlökar
2 msk
Olivolja
1 st
Fänkål i strimlor
1 st
Morot i stavar
5 st
Råa potatisar i tärningar
1.2 l
Vatten
3 st
fiskbuljongtärningar
1 tsk
timjan
1 burk
Finkrossade tomater
1 st
Kuvert saffran
2 dl
torrt vitt vin
0.5 st
Saft av en halv apelsin eller klementin
   
Basilika eller timjan till dekoration
   
Salt och peppar efter behov

Tillagning

1h
  1. Förbered alla grönsaker. Fräs lök och vitlök i en gryta, lägg efter några minuter i fänkålen, morotsstavarna och den tärnade potatisen.
  2. Häll i vatten, smula ner buljongtärningarna och timjan. Häll i tomaterna, salta och peppra försiktigt. Koka upp och låt soppan sjuda i 30 minuter
  3. Efter ca 15 minuter lägg i saffran och häll på vinet. När soppan har ca 5 minuter kvar lägg ner laxbitarna.
  4. Smaka av soppan med apelsin saft (Klementin saft går också bra), lite åt gången. Krydda mer om det behövs. Strö över basilika eller timjan.
  5. Kan serveras med en klick crème fraiche om man önskar.

Tips från kocken

"Servera gärna brödet med nybakat färskt bröd"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.