Annons

Fiskpaté

1h 30min
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 11 juni, 2013

Ingredienser

600 g
sej eller torskfilé
3 st
Ägg
1 tsk
dijonsenap
1 dl
färsk dill
2 tsk
Salt
0.5 tsk
vitpeppar
3 dl
Grädde

Tillagning

1h 30min
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär fisken i grova bitar och mixa den sedan fint i en matberedare.
  3. Tillsätt ägg, senap, dill, salt och peppar och mixa till en jämn smet.
  4. Tilsätt grädden i en tunn stråle under konstant mixning.
  5. Klä en 2 liters bakform med bakplåtspapper.
  6. Fördela smeten i formen. Ställ formen på en djup plåt. Ställ in plåten i ugnen och fyll upp den med vatten(så att formen står i vattenbad).
  7. Grädda patén ca 1 timme. Ät direkt eller låt svalna. Servera till med skagenröra och kokt potatis.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Det här är en krämig och neutral paté där tillbehören får rätten att sticka ut."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.