Annons

Fiskgryta med havskatt och hjärtmusslor

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 15 september, 2012 Tidning mat & vänner
Fiskgryta med havskatt och hjärtmusslor

Ingredienser

Fiskgryta med havskatt och hjärtmusslor

400 g
havskatt
200 g
laxfilé
12 st
hjärtmusslor
6 st
potatisar
2 st
shalotenlökar
1  
vitlöksklyfta
2 msk
Smör
2 dl
vitt vin
2 dl
skalade bondbönor
1 dl
finhackad dill
   
Salt
   
svartpeppar

Tillagning

30min
  1. Skär havskatten och laxen i grova bitar. Skrubba och skölj musslorna. Skala och skär potatisarna och schalottenlökarna i grova bitar. Finhacka vitlöken.
  2. Smält smöret och fräs schalotten- och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt potatisen, slå på vatten så att det precis täcker och tillsätt sedan det vita vinet. Låt sjuda 10 minuter.
  3. Tillsätt havskatt, lax, hjärtmusslor och bondbönor. Sjud ytterligare 3–5 minuter, tills musslorna öppnat sig. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över dillen före servering.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.