Annons

Fiskburgare med zucchiniraita

0
5
4 Portioner
Av Klara Desser Kategori Huvudrätt 14 augusti, 2013 Tidning mat & hälsa
Fiskburgare med zucchiniraita

Ingredienser

Burgare

500 g
laxfilé
200 g
torsk
1 knippe
Gräslök
1 st
citron
0.5 kruka
koriander
2 st
Ägg
   
salt och peppar
   
smör eller kokosfett att steka i

Zucchiniraita

1 st
zucchini
1 dl
crème fraiche
1 dl
yoghurt 10 %
   
några myntablad
1 st
vitlöksklyfta

Tillagning

  1. Dela fisken i mindre bitar. Klipp gräslöken och riv skalet av citronen. Pressa saften ur citronen och hacka koriandern. Lägg fiskbitar, ägg, citronsaft, citronskal, gräslök och koriander i en matberedare.
  2. Salta och peppra. Mixa lite snabbt så det blir finfördelat. Forma biffar av färsen och stek dem på medelvärme i rikligt med smör i ca 4–5 minuter på varje sida.
  3. Riv zucchinin och blanda med crème fraiche, yoghurt, hackade myntablad och en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Servera med blandsallad och citron att pressa över fiskburgarna.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.