Annons

Fisk- och skaldjursspett med saffransaioli

0
Betygsätt
Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 25 januari, 2013

Ingredienser

100 g
tonfisk (MSC-märkt)
100 g
hälleflundra (MSC-märkt)
16 st
färska räkor
8 st
pilgrimsmusslor
8 st
färskpotatisar (kokta)
1 st
paprika
2 st
färsklökar
   
salt och olivolja

Saffransaioli

1 st
vitlöks klyfta (finhackad)
1 tsk
citronsaft
1 tsk
dijonsenap
0.5 paket
saffran (1/4 g)
1 tsk
flytande honung
2 st
Äggulor
0.75 dl
Olivolja
0.75 dl
rapsolja
   
Salt

100 g
blandad sallad
1 msk
Olivolja
2 tsk
citronsaft
   
flingsalt

Tillagning

  1. Tärna fina bitar av fisken. Skala tigerräkorna. Dela paprikan i 8–12 bitar. Skär färsklöken i kvartar. Varva fisk, skaldjur och grönsaker på 4 grillspett. Värm grillen till hög temperatur och grilla spetten 1–2 minuter på varje sida.
  2. saffransaioli: Mixa samman vitlök, citron, dijonsenap, saffran, honung och äggulor. Tillsätt sedan oljan droppvis under mixning till en fin krämig aioli. Smaka av med salt.
  3. Blanda sallad med olja och citronsaft. Smaka av med lite flingsalt.
  4. Servera salladen och aiolin till de nygrillade fisk- och skaldjursspetten.
  5. Det går bra att ta kokta räkor, men vänta då med att sätta på dem till fisken nästa är helt klar, annars blir de väldigt sega.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.