Annons

Fetaost- och kycklingpaj

0
Betygsätt
8 Portioner
Av BAKA Kategori Paj 24 september, 2014 Tidning baka
Fetaost- och kycklingpaj

Ingredienser

Pajdeg

125 g
kallt smör
3 dl
Vetemjöl
3 msk
Kallt vatten

Fyllning

2 st
gula lökar
2 st
vitlöksklyftor
2 msk
Smör
350 g
grillat eller stekt kycklingkött
200 g
fetaost - smulad
3 st
Ägg
1.5 dl
Mjölk
1 dl
kesella
2 dl
riven ost
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
Honung
1 msk
torkad timjan
1 msk
färsk hackad rosmarin
   
Salt
   
peppar

Tillagning

  1. Pajdeg: Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp ihop mjöl och smör för hand, eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform, cirka 24 cm i diameter, och ställ den kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
  2. Fyllning: Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Hacka löken och vitlöken och stek den genomskinlig i smör på medelvärme. Strimla kycklingköttet och lägg det tillsammans med löken i pajskalet.
  3. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll det över lök och kyckling. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter, tills fyllningen stannat.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.