Annons

Festliga capresetomater

15min
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Lisa Lemke
Av Lisa Lemke Kategori Smårätter 25 april, 2014 Tidning matmagasinet
Festliga capresetomater

Ingredienser

250 g
cocktailtomater
1 kruka
färsk basilika
200 g
mozzarella - gärna minimozzarella
   
fingsalt och grovmald svartpeppar
   
Olivolja
   
tandpetare eller liknande

Tillbehör

   
lufttorkad skinka eller god salami

Tillagning

15min
  1. Skär av ett lock på varje tomat. Toppa med ett basilikablad, en liten bit mozzarella och själva locket och fäst allt med en tandpetare eller liknande.
  2. Ställ tomaterna på ett fat och krydda med salt och peppar. Häll god olivolja i en skål bredvid (att doppa tomaterna i) och servera med lufttorkad skinka eller skivad, god salami.

Tips från kocken

Bild för Lisa Lemke

"Här serverar vi capresesalladen på pinne! På nolltid fixar du ett gott och trevligt tilltugg som passar perfekt till lufttorkad skinka eller salami."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.