Annons

Färskostfyllda biffar med kålmos

1
5
4 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Huvudrätt 4 november, 2013 Tidning mat & hälsa
Färskostfyllda biffar med kålmos

Ingredienser

400 g
Nötfärs
0.5 dl
Grädde
1 st
Ägg
1 msk
kalvfond
   
salt och peppar
1 st
ask cantadouost med vitlökssmak
1 st
blomkålshuvud
1 st
broccolistånd
0.5 dl
Smör
   
salt och peppar

Tillagning

  1. Blanda nötfärs med grädde, ägg, kalvfond, salt och peppar. Gör fyra runda plattor av färsen. Lägg en klick färskost ovanpå varje platta. Nyp ihop och forma biffar.
  2. Stek dem i smör . Skär kålen och broccolin i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Mosa sedan med potatisstöt. Tillsätt smör och smaka av med salt och vitpeppar. Fördela biff och kålmos i lunchlådan. Servera med blandsallad eller eventuellt lite osockrad lingonsylt.
Säg vad du tycker:
Genomsnitt: 5 (1 röst)
Dela:
Annons
Langerup säger:

Väldigt gott

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.