Annons

Farmor ankas äppelpaj

0
5
1 Stycken
Av Lindas rassel Kategori Paj 6 maj, 2013 Läsarrecept
Farmor ankas äppelpaj

Ingredienser

Pajdeg

200 g
kallt smör
5 dl
mjöl
0.5 dl
Florsocker
1 st
Ägg

Fyllning

5 st
Äpplen
1 st
citron - saften
   
Socker
   
kanel
   
smör till stekning

Till pensling

   
Ägg
   
Mjölk

Tillagning

  1. Blanda ihop kallt smör med mjöl och florsocker. Tillsätt ägget och arbeta samman degen. Plasta in och låt stå kallt i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg dem genast i en skål med citronsaft. Stek äpplena i mjukt smör, socker och kanel. Kavla ut degen i två cirklar, ena lite större.
  3. Klä formen med den större degen. Fyll pajen med äpplen och täck igen med den andra deghalvan. Nyp ihop kanterna. Snitta ytan lite och pensla med ägg blandat med mjölk.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.