Annons

Färgglada påskägg med choklad

0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Godis 13 februari, 2013

Ingredienser

Kolakräm

210 g
Mjölkchoklad
0.5 st
Gelatinblad
2.5 dl
Vispgrädde
3 dl
strösocker
1 tsk
glykos
200 g
kondenserad mjölk (sötad)

Chokladägg

500 g
Vit choklad
3 st
chokladfärger (färgat kakaosmör)

Tillagning

  1. Kolakräm Finhacka mjölkchokladen och blötlägg gelatinet i kallt vatten. Värm vispgrädden så den nästan kokar. Smält strösocker och glykos och koka det till en ljus karamell, blanda då försiktigt i den varma grädden. Blanda det slätt och tillsätt gelatinet. Häll den varma blandningen över mjölkchokladen och blanda allt slätt. Avsluta med att vända ner den kondenserade mjölken. När kolan är sval fyller du chokladäggen med krämen. Chokladägg Torka äggformarna noga med bomull och måla dem med chokladfärgen (som du kan köpa på nätet). När färgen stelnat tempererar du den mörka chokladen och gjuter skalen. När skalen stelnat fylls ena halvan med krämen och den andra halvan limmas på som lock. Limma genom att värma en plåt och försiktigt mjuka upp kanterna på ”ägglocket” för att sedan mycket försiktigt sätta ihop halvorna med varandra.

Tips från kocken

"Kul sätt att servera påskägg på, det är lite pill med dem, men dina gäster kommer garanterat att uppskatta de fina äggen."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.