Annons

Fänkålssill

0
5
1 Stycken
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Smårätter 14 december, 2012
Fänkålssill

Ingredienser

200 g
sillfiléer - urvattnade

Inläggningslag

0.5 dl
ättikssprit
1 dl
Socker
1.5 dl
Vatten
2 tsk
fänkålsfrön - krossade
1 tsk
apelsinskal - rivet
1 st
lagerblad
0.5 st
rödlök
0.25 st
fänkål

Tillagning

  1. Inläggningslag: Skala och skriva rödlöken tunt. Skär bort roten från fänkålen och skriva den tunt. Koka upp lagen med kryddorna. Lägg i lök och fänkål och kyl därefter ner lagen.
  2. Lägg ner sillfiléerna i den kalla lagen och låt stå i 2-3 dygn.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.