Annons

Enkel fudge

45h
0
3.2
10 Portioner
Bild för singoallaballerina
Av singoallaballerina Kategori Godis 28 november, 2012 Läsarrecept

Ingredienser

Enkel fudge

3 dl
Vispgrädde
2.75 dl
Socker
1 msk
sirap
10 g
Smör

Tillagning

45h
  1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, gärna 2 liter eller större. Låt koka upp och koka till en temperatur på ca. 120 grader. Använd termometer för att kolla. Rör ofta i smeten. Mot slutet innan fudgen kokat klart går det väldigt fort, så passa så den inte kokar för länge. Häll i en form klädd med bakplåtspapper, skär i bitar innan den kallnat helt. Förvara i kylen.

Tips från kocken

Bild för singoallaballerina

"Tillsätt 2-3 msk kakao när smeten kokat klart för chokladfudge.

Kokar du den något längre till ca. 125 grdaer får du en grynigare/hårdare fudge. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.