Annons

Engelsk fruktkaka

0
4
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 7 februari, 2013 Tidning baka

Ingredienser

200 g
Smör
200 g
strösocker (2 dl)
3 st
Ägg
210 g
vetemjöl (3.5 dl)
3 g
bakpulver (0.5 tsk)
75 g
mörk blockchoklad (hackad)
100 g
mandel (hackad) (1 dl)
100 g
russin (1.5 dl)
100 g
fikon (strimlade)
5 cl
Whisky

Tillagning

  1. Lägg russinen och de strimlade fikonen i whisky över natten. Sätt ugnen på 150°. Rör smör och socker pösigt med elvispen. Blanda i äggen, ett i sänder, och rör hela tiden. Blanda 3 dl av vetemjölet med bakpulvret och vänd varsamt ner det i smeten. Tillsätt mandel och blockchoklad. Blanda russin och fikon med 1/2 dl vetemjöl och rör ner det i smeten. Häll smeten i en väl smord och bröad form på 1 1/2 liter. Grädda längst ner i ugnen i 1 1/2 timme, eller tills kakan känns klar; prova med en sticka. Låt kakan ligga ett par dagar och mogna invirad i folie. Den är allra godast skuren i tunna skivor. Kakan går bra att frysa sedan den mognat.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.