Annons

En krämigare Janssons frestelse

0
4.6
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Smårätter 14 december, 2012
En krämigare Janssons frestelse

Ingredienser

600 g
potatis - fast
1 st
gul lök
2.5 dl
Vispgrädde
2 dl
Mjölk
100 g
ansjovis - med spad
0.5 dl
ströbröd
25 g
smör - kylskåpskallt

Tillagning

  1. Värm ugnen till 225°. Skala och finstrimla potatis och lök; lägg ner det strimlade i en vid kastrull. Häll på grädde, mjölk och ansjovis.
  2. Koka sakta i cirka 30 minuter, tills potatisen är mjuk. Häll upp frestelsen i en ugnsfast form. Strö över ströbrödet och hyvla smöret över. Ugnsbaka frestelsen till fin färg. Servera direkt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.