Annons

En god och fräsch nudelsallad

1h
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Stockholm Tea House
Av Stockholm Tea House Kategori Sallad 28 maj, 2015
En god och fräsch nudelsallad

Ingredienser

Nudelsallad

1 paket
risnudlar
1 st
paprika
1 st
mogen mango
3 st
salladslökar
10 st
pärltomater eller mogna cocktailtomater
1  
påse eller ett tråg ruccolasallad
1 kruka
koriander
1 tsk
solrosolja

Dressing

2 msk
sesamolja
4 msk
solrosolja
2 msk
fisksås
5  
hackade piri piri
1  
pressad vitlöksklyfta
2 msk
riven färsk ingefära
   
(lite risvinäger)
   
saften från en halv lime

Tillagning

1h
  1. Koka risnudlarna enligt anvisning. Skölj dem i kallt vatten och häll på en tesked olja för att de inte ska klibba ihop sig. Rätten blir lättare att ta för sig av om man klipper itu nudlarna.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll över nudlarna och blanda om allt ordentligt.
  3. Skölj tomaterna, paprikan, salladslöken och ruccolasalladen och skär upp dem i små bitar och blanda i nudelblandningen. Hacka sist upp en kruka koriander och blanda om alltsammans. Spara lite koriander till garnering!

Tips från kocken

Bild för Stockholm Tea House

"Den här nudelrätten passar perfekt till en kött, fisk eller kycklingrätt eller som en rätt på buffébordet.
Ett tips är att ha lite ljus soja till, gärna en söt soja."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.