Annons

Ekologisk Nutella

20min
0
Betygsätt
20 Portioner
Av JockePersson Kategori Frukost 11 november, 2017 Läsarrecept

Ingredienser

Ekologisk nutella

600 g
Ekologiska rostade hasselnötter
325 g
choklad
1 msk
Svensk Honung

Tillagning

20min
  1. Lägg 600 gram rostade hasselnötter i en matberedare eller mixer.
  2. Mixa tills nötterna avger sina oljor och blir till en puré.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Tänk på att, köra chokladen i en tallrik eller skål som tål värme, inte köra chokladen längre än 15 sekunder utan att röra om för att minimera risken att något blir bränt.
  4. Rör allt samman och tappa upp på burk. Förvaras i rumstemperatur. Går att frysa i max 3 månader.

Tips från kocken

"För att göra denna laktosfri, använd laktosfri choklad eller mörk choklad över 70%. Mörk choklad ger en mer grov smak och lämpar sig ej till yngre barn.

På min sida finns ett recept på hur du rostar hasselnötter."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.