Annons

Dumpligs med fläsk och ingefära

1h 10min
0
Betygsätt
5 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 7 januari, 2014

Ingredienser

Deg

5 dl
Vetemjöl
2 dl
Vatten

Fyllning

400 g
fläskfärs
100  
Salladslök- finhackad
1  
Ingefära - riven ca 1 cm
2 msk
ljus soja
1 msk
risvinäger

Koriandersallad

1  
gurka
1 kruka
färsk koriander
0.5 kruka
finhackad gräslök
1 msk
Socker
1 msk
risvinäger

Sås

2 msk
soja
2 tsk
sesamolja
1  
Sesamfrön(gärna rostade)

Tillagning

1h 10min
  1. Deg: Lägg mjölet i en bunke. Knåda in lite vatten i taget tills det blir en smidig smet. Lägg en fuktig duk över degen och låt den vila medan du gör fyllningen.
  2. Sallad: Skiva gurkan tunt. Vispa ihop socker och vinäger. Blanda ner gurka och örter. Låt stå i kyl medan du lagar resten av maten.
  3. Fyllning:Blanda ihop fyllningens samtliga ingredienser. Smaka ev. av med salt och lite chilifrukt.
  4. Kavla degen tunt. Stansa ut rundlar (ca 8 cm). Lägg på en msk fyllning. Nyp ihop kanterna till en halvmåne. Nyp ev. sedan ihop ändarna.
  5. Ånga några dumplings i tagen. Antingen i en ångkorg eller i en sil över en kastrull med kokande vatten. De är klara efter 10 min.
  6. Vispa ihop soja, frön och olja. Doppa sedan dina nyångade dumplings i såsen. Servera med salladen.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Om du vill göra det enklare för dig finns det färdiga degplattor att köpa i de flesta asiatiska butiker."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.