Annons

Dubbla chokladkakor med kola

0
Betygsätt
18 Stycken
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Bakverk & kakor 9 oktober, 2012
Dubbla chokladkakor med kola

Ingredienser

Fyllning

1 burk
Kondenserad mjölk

Kakor

1 dl
Socker
1 dl
Farinsocker
3.5 dl
Vetemjöl
1.75 dl
kakao
1 tsk
Bakpulver
0.5 tsk
chilipulver
200 g
smör - rumsvarmt
1 st
Ägg
0.5 tsk
äkta vaniljpulver

Tillagning

  1. Fyllning: lägg burken oöppnad i en kastrull. täck med vatten och låt koka i ca 3 timmar.
  2. Kakor: blanda socker, farinsocker, mjöl, kakao, bakpulver och chilipulver. Tillsätt smöret, lite i taget tills det är ordentligt inblandat. Tillsätt ägg och vaniljpulver och arbeta samman till en deg. plasta in degen och lägg den i kylskåp i minst 1 timme. ta ut degen och låt den vila i rumstemperatur i 10 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175°. dela degen i två bitar. Kavla varje bit till en platta som är ett par millimeter tjock. ta ut kakor med hjälp av en utstickare och lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Grädda i 12–15 minuter. Låt svalna.
  4. Montering: öppna burken med kondenserad mjölk och fördela ut kolan på den släta sidan på hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna och tryck till så att fyllningen sprids ut över hela kakan.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.