Annons

Drömtårta

0
Betygsätt
1 Stycken
Av BAKA Kategori Bakverk & kakor 20 augusti, 2013 Tidning baka
Drömtårta

Ingredienser

Kladdkaksbottnar x 3

400 g
Smör
8 st
Ägg
8 dl
strösocker
2.5 msk
vaniljsocker
100 g
kakao
9 dl
Vetemjöl

Dekorering

1 l
Grädde
500 g
färska bär - örter och blommor
   
Florsocker

Tillagning

  1. Kladdkaksbottnar x 3: Sätt ugnen på 200°. Smörj tre formar (18, 20 och 22 cm i diameter) och kläm fast ett bakplåtspapper i botten på var och en av dem. Smält smöret till smeten; låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop vaniljsocker, kakao och mjöl; vänd ner detta i smeten tillsammans med smöret. Fördela smeten i formarna så att kakorna blir unge- fär lika höga. Grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 15–18 minuter.
  3. Dekorering: Vispa grädden. Bred ut en del av grädden på den största kakan och lägg på bär. Lägg på nästa kaka och upprepa. Lägg till sist på den minsta kakan och dekorera med grädde, bär, örter och blommor. Pudra över florsocker.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.