Annons

Dill- och räkpaj

0
1.6
8 Portioner
Av BAKA Kategori Paj 24 september, 2014 Tidning baka
Dill- och räkpaj

Ingredienser

Pajdeg

125 g
kallt smör
3 dl
Vetemjöl
3 msk
Kallt vatten

Fyllningen

125 g
räkor
2 dl
riven ost
0.5 st
purjolök
3 st
Ägg
2 dl
crème fraiche
1 dl
matlagningsgrädde
0.5 dl
finklippt dill
1 st
finhackad chili
1 st
citron - skalet
2 tsk
Salt
   
svartpeppar

Topping

   
dill
1 st
citron

Tillagning

  1. Skär smöret i små bitar. Mät upp mjölet i en skål. Nyp ihop mjöl och smör för hand, eller mixa ihop dem till en smulig massa. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en stor form eller flera mindre och ställ kallt i 30 minuter.
  2. Fyllning: Förgrädda pajskalen i 7–10 minuter. Fördela räkorna i formarna. Strö över riven ost. Strimla purjolöken och fördela den över räkorna och osten.
  3. Vispa ihop resten av ingredienserna och häll blandningen i pajskalen. Grädda i cirka 20 minuter eller tills pajen stannat. Toppa med dill och citron.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.