Annons

Dill- och koriandersås

15min
0
Betygsätt
10 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Såser 12 februari, 2014 Tidning matmagasinet
Dill- och koriandersås

Ingredienser

1 st
äggula
2 tsk
dijonsenap
1.5 dl
rapsolja
3 tsk
pressad citron
1 st
vitlöksklyfta
1 kruka
koriander
1 knippe
dill
0.75 tsk
Salt
2 krm
nymald vitpeppar
3 tsk
turkisk yoghurt eller gräddfil

Tillagning

15min
  1. Blanda äggula och dijonsenap. Tillsätt oljan droppvis och kör med mixerstav. Tillsätt citronsaft, pressad vitlök och blad av koriander och dill. Kör tills kryddorna är finfördelade.
  2. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft. Blanda ner yoghurten. Låt gärna stå i kylen en stund.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.