Annons

Crostini med räkor och ricottakräm

15min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av Carsten Kyster Kategori Förrätt 27 november, 2013 Tidning mat & vänner
Crostini med räkor och ricottakräm

Ingredienser

8 skivor
av en baguette - tunna
500 g
räkor med skal

Ricottakräm med citron

100 g
ricotta
1 msk
färsk oregano - finhackad
1 st
citron - saft och finrivet skal
   
salt och nymald svartpeppar

Tillagning

15min
  1. Rosta brödet i brödrost eller i ugnen. Skala räkorna.
  2. Ricottakräm: Blanda ricottan med oregano och smaka av med ca 1 tsk finrivet citronskal, 1 msk pressad citron, salt och peppar.
  3. Bred ricotta på brödskivorna och lägg dem på ett fat och toppa med räkorna. Servera strax tillsammans med välkomstdrinken.

Tips från kocken

"I Italien äter man ofta små brödbitar med fyllning, tex bruschetta och crostini. Till bruschetta använder man gärna surdegsbröd och till crostini använder man vitt bröd. Spara resten av baguetten till förrätten."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.