Annons

Cottage pie på spagettipumpa

1h
0
5
6 Portioner
Bild för rebecca
Av rebecca Kategori Huvudrätt 28 augusti, 2013
Cottage pie på spagettipumpa

Ingredienser

Köttfärssås

900 g
nötfärs eller annan färs
2 st
purjolökar
2 st
vitlöksklyftor
4 msk
tomatpuré
400 g
krossade tomater
2 dl
rött vin
2 msk
köttfond
   
färsk timjan

Pumpamos

1 st
spagettipumpa
0.5 dl
Grädde
2 msk
Smör
   
salt och peppar

Toppa med

100 g
riven ost

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela pumpan på längden och gröp ur kärnorna och droppa lite olivolja över sidorna och lägg den platta sidan ner på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen i cirka 20-25 minuter eller till "köttet" är mjukt.
  2. Köttfärssåsen: Bryn purjolöken och vitlöken till det mjuknat. Ha sedan i färsen och stek så att den karamelliseras och får in färg. Tillsätt sedan tomatpurén och låt även den stekas ordentligt, den ger god och söt smak om den får karamelliseras.
  3. Häll sedan på vinet så allt lossnar i stekpannan. Tillsätt sedan krossade tomater, fond och timjan. Låt köttfärssåsen koka ihop så den är rätt fast. Jag lät min koka i cirka 40 minuter.
  4. Ta ut pumpan när den känns mjuk och gröp ur den. Mosa ner grädde och smör till du har en konsistens som påminner om potatismos. Smaka av med salt och peppar - men ta det försiktigt för köttfärssåsen smakar mycket och tänk på att du ska toppa med ost.
  5. Fyll en ugnsform med köttfärssåsen och lägg sedan på moset. Toppa med den rivna osten och ställ in i ugnen till den fått en fin färg.

Tips från kocken

Bild för rebecca

"Egentligen kan du ha vilken fyllning som helst under moset. Gör en god köttfärssås eller gryta - precis så som du gillar den."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.