Annons

Citrusmarinerad svärdfisk med zucchinispagetti

0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Huvudrätt 19 juni, 2013 Tidning mat & vänner
Citrusmarinerad svärdfisk med zucchinispagetti

Ingredienser

600 g
svärdfisk

Citrusmarinad

2 st
apelsiner
1 st
lime
2 tsk
muscovadosocker
1 tsk
malen svartpeppar
0.5 dl
rapsolja
   
Salt

Zucchinispagetti

2 st
zucchinier
8 st
salladslökar
2 st
röda paprikor
2 msk
rapsolja
   
salt och svartpeppar

Rucoladressing

50 g
rucola
1 msk
persilja
2 msk
Olivolja
0.5 dl
torrt vitt vin
2 dl
crème fraiche
   
salt och peppar

Tillagning

  1. Riv skalet på citrusfrukterna och pressa ur saften. Rör ut sockret i juicen. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Skär svärdfisken i portionsbitar och marinera.
  2. Zucchinispagetti: Skär först zucchinierna på längden och sedan skivorna i smala strimlor. Strö över salt och låt stå i 20 minuter. Dela salladslökarna på längden, skär paprikorna i strimlor. Hetta upp oljan. Häll av vätskan från zucchinierna och fräs dem tillsammans med salladslök och paprika, stek tills de blir gyllenbruna. Salta och peppra.
  3. Rucoladressing: Mixa alla ingredienser så att dressingen får en härligt grön färg. Smaka av med salt och svartpeppar. Dressingen kan serveras såväl varm som kall. Grilla svärdfisken 1–2 minuter på varje sida. Servera svärdfisken med zucchinispagettin och rucoladressingen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.