Annons

Citronyoghurtglass

3h 30min
0
4.5
4 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Glass 1 mars, 2013 Tidning matmagasinet
Citronyoghurtglass

Ingredienser

5 st
citroner - ekologiska
2 st
Äggulor
1 dl
strösocker
2 dl
Vispgrädde
1 dl
turkisk yoghurt
1 msk
citron - pressad

Tillagning

3h 30min
  1. Börja med citronerna som du ska fylla. Tvätta och skär av översta delen som ett lock och skär sedan bort fruktköttet från skalkanten, gröp ur saft och fruktsaft med en liten sked i en skål. Skär eventuellt av en liten bit av skalet vid stjälkfästet så att citronerna kan stå stadigt.
  2. Vispa gulor och socker pösigt. Tvätta och finriv skalet av 1 citron och blanda ner det i äggsmeten.
  3. Vispa grädden och blanda ner den och rör sedan ner yoghurten försiktigt. Smaka tills sist av med ca 1 msk citronsaft tills glassen blir lagom syrlig.
  4. Fyll glassen i de urgröpta skalen och ställ in dem och locken i frysen. Täck med folie när det är frysta.
  5. Servering: Sätt på locken. Låt dem stå en stund så att glassen tinar lite.

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"En ljuvligt god och lätt syrlig citronglass passar till alla sorters bär. Den blir fin i konsistensen även utan glassmaskin. Har du bråttom kan du i stället för att fylla skalen göra glassen i portionsformar eller i en stor form, då behöver du bara en citron."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.