Annons

Citron&lakritsglass

4h
0
Betygsätt
2 Portioner
Bild för Smultronochlavendel
Av Smultronochlavendel Kategori Glass 17 juni, 2014 Läsarrecept

Ingredienser

2.5 dl
Vispgrädde
200 ml
burk kondenserad mjölk (400ml)
   
fröna från en halv vaniljstång
1 st
finrivet skal av en ekologisk citron
3 st
käck
1.5 msk
Vatten
  nypa
flingsalt

Tillagning

4h
  1. Vispa 2,5dl grädde blandat med 1/2brk kondenserad mjölk samt frön från en halv vaniljstång ”fluffigt”. Smeten ska inte bli för hårt vispad. Under tiden smält på medelvärme 3st käck som du bryter i bitar tillsammans med 1,5msk vatten och en nypa flingsalt. Låt den underbara lakritssirapen svalna något. Smaksätt sedan grädden med citronzest från 1st ekologisk citron. Häll smeten i en form och ringla i lakritssirapen och dra en gaffel omkring i smeten så att lakritsen får en ”ripplad” effekt. Sätt lock eller plastfolie på formen och frys den ljuvliga blandningen i 3-4 timmar och njut sen av den godaste glassen jag ätit på länge ;-)

Tips från kocken

Bild för Smultronochlavendel

"Jag gjorde en sats på 2,5dl grädde men det går alldeles utmärkt att dubbla(det kommer jag göra nästa gång för det blev så galet gott) :)
"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.