Annons

Citron- och vaniljkräm

20min
0
Betygsätt
8 Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Efterrätt 23 november, 2012 Tidning mat & vänner
Citron- och vaniljkräm

Ingredienser

1 dl
Mjölk
2.5 dl
Grädde
1 st
vaniljstång
0.75 dl
strösocker
3 st
Äggulor
1 st
Ägg
0.5 st
citron (rivet skal)
1.5 msk
maizena

Garnering:

1 st
ask pysalis
4 st
färska fikon
   
citronmeliss

Tillagning

20min
  1. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång. Ta av och låt stå dra. Rör ihop socker, äggulor, ägg, citronskal och maizena. Blanda ner smeten i kastrullen. Sjud försiktigt under ständig vispning tills den fått en krämig och tjock konsistens. Fördela den i glas och kyl. Skär fikonen i kvartar. Garnera glasen med frukten och citronmelissen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.