Annons

chokladtårta med pistaschmandlar och hallon

1h
0
4.3
1 Stycken
Av Amanda Nilensjö Kategori Bakverk & kakor 17 september, 2012
chokladtårta med pistaschmandlar och hallon

Ingredienser

Kakan

2 st
Ägg
3 dl
Socker
1.5 dl
Vetemjöl
150 g
smör - rumsvarmt
3 msk
kakao
2 dl
pistaschmandlar - grovhackade

glasyr

50 g
Färskost
30 g
Smör
2 dl
Florsocker
1 tsk
vaniljsocker
4 msk
kakao

garnering

1 dl
hallon
0.5 dl
pistaschmandlar - hackade

Tillagning

1h
  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med avtagbar kant och 24 cm diameter. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl, smör och kakao. Tillsätt hackade pistaschmandlar. Fyll smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
  2. Glasyr: Vispa ihop ingredienserna till glasyren.
  3. Bred ut glasyren som ett täcke över den avsvalnade kakan. Dekorera kakan med hallon och hackade pistaschmandlar.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.