Annons

Chokladscones med hjortronmarmelad

3h 30min
0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 20 september, 2012 Tidning mat & vänner
Chokladscones med hjortronmarmelad

Ingredienser

3.75 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
2 krm
Salt
2 msk
Socker
50 g
rumstempererat smör
1 dl
Mjölk
1 msk
citronskal
75 g
Mörk choklad

Hjortronmarmelad (ca 2,5 dl)

250 g
Hjortron
1.5 dl
syltsocker
1 st
vaniljstång (enbart fröna)

Tillagning

3h 30min
  1. Riv citronskalet och finhacka chokladen. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker. Smula ner smöret och arbeta med gaffel ihop till en gryning massa. Tillsätt mjölk, citronskal samt chokladen och blanda snabbt ihop. Dela degen i 8 bitar och rulla till bollar, lägg på bakplåt och tryck till dem lätt. Grädda vid 225° i cirka 10 minuter.
  2. Hjortronmarmelad: Rensa hjortronen. Dela vaniljstången och blanda vaniljfröna med syltsockret. Varva hjortronen med sockret i grytan. Låt gärna stå 1–2 timmar så att bären saftar av sig. Hetta upp långsamt på svag värme under lock och sjud cirka 10 minuter. Ta grytan från värmen, låt stå en stund och ta bort eventuellt skum.
  3. Ös upp marmeladen i rena, varma burkar; fyll ända upp till kanten.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.