Annons

Chokladpudding

0
3.5
8 Portioner
Bild för Åsa Swanberg
Av Åsa Swanberg Kategori Efterrätt 20 december, 2013 Tidning baka
Chokladpudding

Ingredienser

200 g
Mörk choklad
3 st
Gelatinblad
3 dl
Mjölk
1 dl
strösocker
6 st
Äggulor
1 msk
Honung
3.5 dl
Vispgrädde

Servering

   
vispad grädde

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter; krama sedan ur dem ordentligt. Hacka chokladen. Värm mjölk, socker, äggulor och honung i en kastrull under omrörning; dra av från värmen så fort det börjar sjuda.
  2. Lägg ner gelatinbladen och rör om tills de smält. Tillsätt chokladen och häll upp smeten i en rostfri bunke. Ställ svalt och rör om då och då utmed kanten så att smeten inte stelnar. Vispa grädden och vänd ner den i den svala smeten.
  3. Häll upp i portionsformar eller serveringsglas och ställ kallt någon timme. Servera med vispad grädde.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.