Annons

Chokladkräm med kola, jordnötter och rårörda blåbär

0
4.7
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Efterrätt 8 januari, 2013
Chokladkräm med kola, jordnötter och rårörda blåbär

Ingredienser

Chokladkräm

100 g
Mörk choklad
1.5 dl
Vispgrädde

Kola (räcker till fler)

1 burk
söt kondenserad mjölk

Rårörda blåbär

100 g
blåbär
0.5 dl
strösocker

Till servering

50 g
jordnötter

Tillagning

  1. Lägg den oöppnade burken med söt kondenserad mjölk i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt koka i 2 timmar. Kyl ner burken helt, öppna den därefter och blanda runt den nu färdiga kolan.
  2. Blanda blåbär och socker och rör runt med jämna mellanrum tills sockret löst sig. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa tills du har en slät och fin chokladkräm. Häll upp krämen i 4 glas eller små skålar och låt den stelna i kylen.
  3. Vid servering. Häll lite kola ovanpå chokladkrämen. Lägg på jordnötterna och toppa med båbären.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.