Annons

Chokladkola

2h
0
5
60 Stycken
Av Stafettbloggen Kategori Godis 4 december, 2012
den bästa kolan för julen!

Ingredienser

Chokladkola

4 dl
strösocker
1 dl
Farinsocker
3 dl
Grädde
1 dl
ljus sirap
50 g
Smör
0.5 st
vaniljstång
1 dl
kakao

Tillagning

2h
  1. Koka ihop alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka i ca 1-1.5h på låg värme. Testa när bubblorna börjar tjockna. Gör ett kulprov.
  2. Häll ut kolan på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna lite och använd sedan en inoljad kniv och skär kolan i mumsbitar.

Tips från kocken

"Det är nästan som ett heltidsjobb att skära denna kolan. Men det ÄR värt det. Detta är en helt underbar kola och måste prövas! En sats räcker långt så om du har tur behöver du bara göra den en gång per jul. "

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.