Annons

Chokladcakepops

1h
0
5
12 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 19 september, 2012 Tidning baka
Chokladcakepops

Ingredienser

Cakepops

60 g
Mörk choklad
50 g
Smör
0.75 dl
strösocker
1 st
Ägg
1.5 msk
kakaopulver
1 dl
Vetemjöl
0.25 tsk
Salt

dekorering

100 g
Mörk choklad
100 g
Vit choklad
12 st
pinnar

Tillagning

1h
  1. Värm ugnen till 165°. Smält chokladen och låt den svalna. Smörj formen ordentligt på båda sidor med rumsvarmt smör; se till att smörja nedre delen av fördjupningarna extra noga kring kanterna så att kakorna lossnar lätt. Rör ihop smör och socker. Vispa i ägget och vispa tills massan är ordentligt blandad. Rör i den smälta chokladen. Blanda ihop vetemjöl, kakaopulver och salt i en separat skål; rör sedan ner blandningen i smeten. Fördela smeten i de 12 fördjupningarna i formen. Sätt på locket och grädda kakorna i 14–15 minuter.
  2. Dekorering: Doppa toppen på en pinne i choklad och stick sedan ner pinnen i kakan. Låt chokladen stelna och doppa sedan kakan i choklad. Låt chokladen rinna av och ställ kakorna upp och ner på ett smörpapper för att stelna. Dekorera mera genom att rulla kakan i strössel, eller låt chokladen stelna för att sedan spritsa på lite mera choklad.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.