Annons

Chokladbollar

0
1
20 Stycken
Av Cecilia Broms Kategori Bakverk & kakor 13 augusti, 2013 Tidning mat & hälsa
Chokladbollar

Ingredienser

2 skivor
mandelbröd
1 dl
boveteflingor
1 dl
Mandelmjöl
1.5 dl
sukrin melis
3 msk
kakaopulver
2 krm
Vaniljpulver
100 g
Smör
1 msk
kaffe eller vatten
150 g
mörk choklad - till topping
3 dl
kokos - att rulla i

Tillagning

  1. Börja med att köra det torra brödet/kakskivorna till smulor i en matmixer. Tillsätt alla övriga torra ingredienser, kör några varv. Tillsätt smöret i klickar när mixern är i gång.
  2. Häll i kaffe/vatten och kör degen till en liten jämn klump. Ta upp degen och dela i 20 bitar. Rulla till bollar och ställ en stund i kyl. Hacka sedan chokladen och smält i mikro eller vattenbad. Häll upp kokos i en djup tallrik och ställ sedan kokos- och chokladskålar bredvid varandra.
  3. Om du har engångshandskar använd dem, för nu ska du rulla bollarna i chokladen, så att det blir ett tunt lager. Sedan släpper du bollen i kokos och här är det bra om du har hjälp av ett par extra händer. Lägg den färdiga bollen på en tallrik och gör färdigt alla 20. Ställ sedan i kyl ett tag innan de ska ätas.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.