Annons

Choklad- och zucchinitårta

2h
0
5
1 Stycken
Av BAKA Kategori Efterrätt 20 november, 2012 Tidning baka
Choklad- och zucchinitårta

Ingredienser

Chokladbotten

5 st
stora ägg
4.5 dl
strösocker
3 dl
Vetemjöl
140 g
mörk choklad av bra kvalitet (smält)
100 g
osaltat smör (smält)
2 dl
kakao
1.5 tsk
bikarbonat
2 tsk
Bakpulver
2 tsk
vaniljsocker
200 g
zucchini (grovriven)

Fyllning

7.5 dl
svarta vinbär
2.5 dl
Vispgrädde

Topping

2.5 dl
Grädde
400 g
björnbär
   
trädgårdsvioler
   
citronmeliss eller annat grönt

Tillagning

2h
  1. Chokladbotten: Sätt ugnen på 150°. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt den smälta chokladen och smöret samt de torra ingredienserna och den rivna zucchinin. Häll smeten i smord och bröad bakform med 24 cm diameter. Grädda i 60 minuter. Ta ut och låt tårtan svalna helt. Dela tårtan i två lika tjocka bottnar.
  2. Fyllning: Vispa grädden. Vänd ned vinbären i grädden. Tillsätt socker om du vill ha fyllningen lite sötare. Bred fyllningen på den nedre tårtbottnen och lägg den andra ovanpå.
  3. Topping: Vispa grädden fluffig och bred försiktigt ut den på tårtlocket. Dekorera med björnbär, de sista trädgårdsviolerna och lite citronmeliss eller annat grönt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.