Annons

Chocolate Lava Cake

40min
0
4.5
2 Portioner
Av Stafettbloggen Kategori Efterrätt 9 december, 2012

Ingredienser

50 g
Mörk choklad
50 g
Smör
1 dl
strösocker
1 st
Ägg
0.5 st
vaniljstång
2 tsk
starkt kaffe
0.5 dl
Vetemjöl

Tillagning

40min
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två st portionsformar med smör.
  2. Smält choklad och smör över ett vattenbad, låt svalna lite. Ägget ska inte kunna koagulera, så låt svalna lite innan du tillsätter socker och ägget.
  3. Skåra vaniljstången eller tillsätt lite vaniljextrakt. Rör ner mjölet och avsluta med en liten shot kaffe, max 1 msk. Smeten får inte bli för lös.
  4. Fördela i formarna och grädda i ca 18-20 minuter. Den ska vara fast runt kanterna och lös i mitten, som en fondant.
  5. Låt svalna något, servera med en espresso och en kula vaniljglass. Perfekt söndagkväll!

Tips från kocken

"Lätt att bara röra ihop och härligt mastig att avsluta helgen på! MUMS!"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.