Annons

chilimarinerad vitlök

20min
1
3.7
Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Smårätter 17 januari, 2014

Ingredienser

   
vitlöksklyftor från två lökar
0.5  
Vatten
1 dl
vinäger
1 tsk
Salt

Marinad

2 msk
balsamvinäger
1 msk
flytande honung
1 msk
tomatpuré
0.5 st
citron (finrivet skal)
0.5 tsk
torkat chilipulver
0.5 tsk
Salt
1.5 dl
Olivolja

Tillagning

20min
  1. Koka vitlöksklyftorna i vatten vinäger och salt i 5 min. Häll av.
  2. Marinad: vispa ihop balsamvinäger, honung, tomatpuré, citronskal, chilipulver och salt. Vispa ner oljan droppvis under vispning.
  3. Blanda ner vitlökarna i marinaden. Häll ner blandningen i en förslutningsbar burk.
  4. Låt klyftorna marineras svalt i minst 1 dygn.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Testa även att marinera kikärtor eller ost i denna goda marinad."

Passar till

Dela:
Annons
Bild för Getrops
Getrops säger:

Tack, det var precis vad jag behövde för att sänka blodtrycket. Jag äter en lök om dag tillsammans med andra grönsaker och nu mår jag prima.

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.