Annons

Chilimarinerad lax i salladskål

20min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Fredrik Eriksson
Av Fredrik Eriksson Kategori Förrätt 15 oktober, 2013
Chilimarinerad salmalax i salladskål

Ingredienser

500 g
salmalax
2 st
vitlöksklyftor
1 st
chili
1 st
lime
2 st
salladslök
2 msk
soja
1 msk
Olivolja
1 st
avocado
12 st
blad gemsallad - baby romansallad

Tillagning

20min
  1. Tärna laxen i bitar stora som sockerbitar. Hacka vitlök och chili. Riv limeskal, skär ner salladslöken. Vänd grönsakerna med soja och olivolja, tillsätt laxen och blanda allt försiktigt.
  2. Smaka av med salt och låt stå i tio minuter. Skär i avokadon i bitar och vänd ner den försiktigt. Servera på salladsbladen.

Tips från kocken

Bild för Fredrik Eriksson

"Det här är den perfekta rätten för dig som vill ha fräch och smakrik mat men samtidigt väldigt nyttigt."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.