Annons

Cheesecake i en jordgubbe

10min
0
Betygsätt
15 Stycken
Av Stafettbloggen Kategori Efterrätt 17 maj, 2013

Ingredienser

Cheesecake i jordgubbe

2 dl
Vispgrädde
100 g
färskost - typ Philadelphia
1 tsk
vaniljsocker
0.5 dl
hallon
0.5 dl
Florsocker
50 g
mörkt choklad
200 g
jordgubbar

Tillagning

10min
  1. Ta bort de gröna och skär sedan bort lite av jordgubben så den kan stå upp. Gör sedan ett litet hål med en äppelkärnare i mitten av jordgubben. Ställ ut dem på ett fat. Vispa upp grädden lätt. Tillsätt philadelfiaosten, florsockret och vaniljsockret. Vispa till en jämn smet. Koka upp hallonen och ta sedan fram en sil och sila bort hallonkärnorna så du bara får saften i smeten. Rör om väl. Spritsa eller lägg direkt på jordgubbarna. Smält chokladen och ringla över jordgubbarna. Njut!

Tips från kocken

"En tugga av den här efterrätten så är du i himlen!"

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.