Annons

Canelé

13h 30min
0
5
Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Bakverk & kakor 5 november, 2013

Ingredienser

7 dl
Mjölk
   
frön från en halv vaniljstång
220 g
Smör
2.25 dl
Socker
1.7 dl
extra fint vetemjöl
2 st
stora ägg
1 st
stor äggula
3 msk
rom
1 dl
bivax

Tillagning

13h 30min
  1. Till det här receptet behövs 12 Caneléformar, gärna i silikon.
  2. Koka upp mjölk och vaniljstång i en liten kastrull. Dra sedan kastrullen åt sidan. Tillsätt 50 g smör och låt sedan blandningen svalna.
  3. Blanda socker och mjöl i en bunke.
  4. Vispa ihop ägg, äggula och rom i en separat bunke. Blanda sedan ner äggblandningen i mjölblandningen och mjölken.
  5. Täck bunken med plast och ställ in den i kylen. Låt smeten vila i 12 timmar.
  6. Ta ut smeten ur kylen och låt den stå i rumstemperatur 1 timme.
  7. Sätt ugnen på 250 grader. Smält bivax försiktigt i en kastrull. Dra den åt sidan och låt det resterande smöret smälta i det heta vaxet. Pensla 12 Caneléformar väl med vaxblandningen. Ställ formarna i kylen om vaxet inte stelnar.
  8. Fyll formarna till 3/4 med smet.
  9. Ställ formarna på en plåt och grädda dem i ugnen ca 50 min, de ska få rejält med färg.
  10. Ta ut ut de färdig gräddade kakorna försiktigt, vaxet blir väldigt hett. Låt svalna något. Vänd sedan ur kakorna ur sina formar och servera helst lite varma.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Återuppvärm gärna kakorna i ugnen innan ni äter dem. "

Passar till

Bakverk & kakor
Makroner
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.