Annons

Calvadostryffel

0
Betygsätt
24 Stycken
Av Mai Knauer Kategori Godis 26 november, 2012

Ingredienser

0.5 dl
calvados
1 dl
Vispgrädde
200 g
mörk god choklas
   
kakaopulver till dekor
5 g
silverglitter ( Finns hos t ex Panduro och cakedreams.se )

Tillagning

  1. Häll calvados och grädde i en kastrull, värm upp till kokpunkten. Ta kastrullen av värmen. Hacka chokladen och lägg den i kastrullen. När chokladen har smält rör du ihop allt till en blank och smidig smet.
  2. Klä en liten form på ca 15 x 15 cm med bakplåtspapper, och häll i massan. Låt chokladen svalna i rumstemperatur, och ställ den sedan i kylen över natten. Ta ut tryffel- massan och forma den till runda konfektkulor med en sked. Vänd tryfflarna i kakaopulver och dekorera med lite silverglitter. Förvara tryfflarna i en ask med lock i kylskåpet.

Tips från kocken

" Ljuvligt god konfekt som smälter på tungan. Servera med en kopp gott, starkt kaffe, gärna efter maten."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.