Annons

Caesarsallad med västerbottensost

0
Betygsätt
2 Portioner
Av Åse Falkman Fre... Kategori Sallad 4 november, 2013 Tidning mat & hälsa
Caesarsallad med västerbottensost

Ingredienser

2 st
kycklingfiléer
1 msk
soja
2 msk
rapsolja
1 msk
timjan
   
salt och peppar
1 st
romansallad
0.5 paket
bacon
50 g
västerbottensost i bit

Caesardressing

2 dl
rapsolja
1 st
Ägg
2 tsk
dijonsenap
1 msk
citronjuice
3 st
sardelfiléer
1 st
vitlöksklyfta - riven
1 krm
Salt
1 krm
svartpeppar
1 dl
finriven parmesanost

Tillagning

  1. Rensa kycklingfiléerna och lägg i en påse tillsammans med soja, olja, timjan, salt och peppar. Marinera i kylskåp ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut när kycklingen är klar och lägg folie ovanpå, låt vila i 10 minuter. Strimla romansalladen. Klipp baconen, stek den och riv osten.
  2. Caesardressing: Se till att olja, ägg, dijonsenap och citronjuice har samma temperatur. Blanda allt utom parmesanosten i en hög skål och sätt ner stavmixern i botten. Kör tills allt gått ihop. Rör ner den finrivna parmesanosten och kör ett varv till med stavmixern. Späd sedan med vatten till önskad konsistens.
  3. Lägg romansalladen på en tallrik, fördela skivad kyckling, stekt bacon och riven västerbottensost på. Ta med caesar­dressingen i en burk och ringla över vid servering.

Tips från kocken

"En caesarsallad är alltid god och mättar bra. Västerbottensosten är extra god i."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.