Annons

Bullsnurror med tapenade och pumpafrön

25min
0
Betygsätt
15 Stycken
Av Mia Öhrn Kategori Bakverk & kakor 21 november, 2012 Tidning elle mat & vin
Bullsnurror med tapenade och pumpafrön

Ingredienser

deg:

25 g
Jäst
2.5 dl
Mjölk
4.5 dl
vetemjöl special
3 dl
Grahamsmjöl
1 krm
Salt
1 msk
Honung
50 g
rumsvarmt smör
1 st
Ägg

fyllning:

2 dl
tapenade
   
ägg till pensling
   
pumpafrön och flingsalt att strö över

Tillagning

25min
  1. Smula ner jästen i en stor degbunke. Ljumma upp mjölken till fingervärme. Häll mjölken över jästen och lös upp den. Tillsätt mjölsorterna, salt, honung, det mjuka smöret och ägget. Arbeta ihop till en deg och knåda degen ordentligt, gärna 5 minuter i hushållsassistent eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 1 cm tjock. Bred på tapenaden och rulla ihop degen. Skär rullen i tjocka skivor. Lägg bullarna med jämna mellanrum i bullformar på två plåtar. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter.
  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över pumpafrön och flingsalt och grädda i mitten av ugnen i 225° i cirka 10 minuter.

Tips från kocken

"En perfekt allt i ett-bulle som passar lika bra till soppan som till mellanmål, på buffébordet eller som kuvertbröd till middagen.
"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.