Annons

Brytbröd med fyllning

0
Betygsätt
16 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Matbröd 29 april, 2013 Tidning matmagasinet
Brytbröd med fyllning

Ingredienser

25 g
Jäst
6 dl
vatten - fingerljummet
1 msk
Honung
1 msk
Salt
5 dl
Durumvete
7 dl
Vetemjöl

Förslag på fyllning

   
färsk rosmarin
   
riven parmesan
   
fetaost i bitar
   
torkad oregano
   
cocktailtomater
   
oliver

Tillagning

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, honung och salt, rör tills jästen löst sig. Tillsätt durumvetemjöl och sedan vetemjölet lite i taget. Arbeta degen väl, den ska vara ganska kladdig.
  2. Strö över mjöl och låt degen jäsa under duk ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakpapper i en långpanna och fördela degen därpå. Skär snitt tvärsöver till 16 fyrkanter.
  4. Strö över eller tryck ner fyllningen lätt. Grädda långt ner i ugnen ca 30 minuter. Låt brödet svalna på galler.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.