Annons

Brysselkålsallad

0
Betygsätt
8 Portioner
Av recept.se Kategori Sallad 11 november, 2012
Brysselkålsallad

Ingredienser

1 st
nät brysselkål
100 g
vaxbönor
200 g
körsbärstomater
2 msk
Salt
1 tsk
olivolja till tomaterna
1 st
rödlök
0.5 dl
pinjenötter
1 msk
Olivolja
0.5 msk
rödvinsvinäger
   
salt & krossad svartpeppar
100 g
cheddarost

Tillagning

  1. Ansa och blanchera brysselkål och vaxbönor. Strö salt i en form och gnid in tomaterna med olivoljan och baka i ugnen 150° i 40 min.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Skär rödlöken i båtar. Blanda alla ingredienser utom pinjenötter och cheddarosten.
  3. Lägg upp på fat strö över pinjenötterna och hyvla sist över cheddarosten.

Passar till

Bakverk & kakor
Lussebullar
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.