Annons

Brunostpaj med valnötter

1h 15min
0
Betygsätt
1 Stycken
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Bakverk & kakor 4 mars, 2013

Ingredienser

pajskal

125 g
Smör
0.5 dl
Socker
3 dl
mjöl
2 msk
Kallt vatten

fyllning

350 g
brunost
1 dl
Grädde
4 dl
Valnötter
   
blåbärssylt och lättvispad grädde till servering

Tillagning

1h 15min
  1. Pajskal: Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vattnet och forma degen till en klump. Täck med plast och låt vila i kylen minst 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en pajform(eller 6 små). Nagga botten med en gaffel. Grädda skalet i 20 min.
  3. Fyllningen: Riv brunossten. Koka upp grädden i en kastrull, dra kastrullen från värmen och rör ner den rivna osten. Blanda ner valnötter( spara några att lägga på toppen) och häll blandningen i det förgräddade pajskalet.
  4. Grädda pajen i ytterligare 20 min.
  5. Servera med blåbärssylt och lättvispad grädde.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Brunosten med sin kolakaraktär passar finfint i desserter."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.