Annons

Brunkans saffransbullar

0
3
20 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 7 februari, 2013 Tidning baka

Ingredienser

1 g
saffran (2 kuvert)
30 g
konjak + 30 g socker
75 g
Jäst
500 g
kall mjölk (5 dl)
1200 g
vetemjöl (ca 2 l)
200 g
strösocker (2 dl)
150 g
smör (rumsvarmt)
5 g
salt (1 tsk)
1 st
ägg + en skvätt vatten
100 g
russin

Tillagning

  1. Lägg russinen i vatten. Lös upp saffran i konjak blandat med socker. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt övriga ingredienser. Bearbeta degen i maskin i 10–12 minuter, eller för hand i 15–20 minuter; den ska bli smidig och elastisk. Låt degen vila i 10 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20–30 lika stora bitar. Rulla varje bit till en 15 cm lång rulle. Rulla in ändarna åt varsitt håll så att det bildas ett S. Låt russinen rinna av och sätt sedan ett russin i varje knorr. Lägg lussekatterna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i rumstemperatur i cirka 1 timme. Spreja dem gärna med vatten ett par gånger under jäsningen. Värm ugnen till 225°. Grädda lussekatterna i 8–10 minuter. De ska vara ganska ljusa i färgen. Pensla dem med uppvispat ägg direkt när de kommer ut ur ugnen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.