Annons

Broccoloco Bowl

45min
0
5
2 Portioner
Av VictorTadic Kategori Sallad 12 februari, 2018 Läsarrecept

Ingredienser

Vitlöksrostad Broccoloco

0.5 st
Broccoloco
3 tsk
rapsolja
1.5 st
vitlöksklyfta
0.5 tsk
Salt
1 nypa
svartpeppar

Ingefärsrostad sötpotatis

1 st
sötpotatis
1 tsk
rapsolja
1 tsk
riven ingefära
0.5 tsk
Salt

Quinoa

1 dl
quinoa
2.5 dl
Vatten
1 krm
Salt

Avokadosås

1 st
avokado
1 msk
limejuice
1 dl
mandelmjölk
0.5 tsk
Salt

Tillbehör

1 paket
stekt halloumi
   
picklad rödlök
1 dl
Valnötter
4 st
limeskivor
4 dl
babyspenat

Tillagning

45min
  1. ROSTNING I UGN; 1.Förvärm ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. 2.Förbered dina grönsaker. Skär broccoloccon på längden i stavar (träd). Skrubba sötpotatisen och skär den i en centimeters tjocka skivor. 3.Massera in broccoloccon i olja, pressad vitlök och salt i en större skål. Lägg sedan ut broccoloccon på halva plåten. 4.Använd samma skål och blanda sötpotatisen med olja, salt och ingefära. Spridsedan ut skivorna på den andra delen av plåten. 5.Baka i ugnen i 10 minuter. Vänd sedan på broccoloccon och sötpotatis, baka demytterliggare 10 minuter. Sänk värmen i slutet av rostningen till 150 grader om du ser att broccoloccon börjar ta för mycket färg.
  2. QUINOA: Skölj Quinoan. Koka upp quinoan med vatten och salt under lock på svag värme i ca 15 min. När den är färdig kokt, rör om med en sked och ställ åt sidan.
  3. AVOKADOSÅS: Mixa avokao, mandelmjölk, limejuice och salt till en slät sås.
  4. GÖR DIN BROCCOLOCO BOWL: I en djupare tallrik lägger du ut babyspenat på en sida, därefter placerar du ut sötpotatis, quinoa och broccolocco. Toppa med avokadosåsen, picklad rödlök, limeskivor och valnötter. Servera gärna med stekt halloumi i tärningar. Passar också utmärkt tillsammans med stekt lax!
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.