Annons

Broccoloco Bowl

30min
0
5
2 Portioner
Av VictorTadic Kategori Sallad 12 februari, 2018 Läsarrecept

Ingredienser

Vitlöksrostad Broccoloco

0.5 st
Broccoloco
3 tsk
rapsolja
1.5 st
vitlöksklyfta
0.5 tsk
Salt
1 nypa
svartpeppar

Ingefärsrostad sötpotatis

1 st
sötpotatis
1 tsk
rapsolja
1 tsk
riven ingefära
0.5 tsk
Salt

Quinoa

1 dl
quinoa
2.5 dl
Vatten
1 krm
Salt

Avokadosås

1 st
avokado
1 msk
limejuice
1 dl
mandelmjölk
0.5 tsk
Salt

Tillbehör

1 paket
stekt halloumi
   
picklad rödlök
1 dl
Valnötter
4 st
limeskivor
4 dl
babyspenat

Tillagning

30min
  1. ROSTNING I UGN; Förvärm ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
  2. Förbered dina grönsaker. Skär Broccolocon på längden i stavar (träd). Skrubba sötpotatisen och skär den i en centimeter tjocka skivor.
  3. Massera in Broccolocon i olja, pressad vitlök och salt i en större skål. Lägg sedan ut Broccolocon på halva plåten.
  4. Använd samma skål och blanda sötpotatisen med olja, salt och ingefära. Sprid sedan ut skivorna på den andra delen av plåten.
  5. Baka i ugnen i 10 minuter. Vänd sedan på Broccolocon och sötpotatisen, baka dem ytterligare i 10 minuter. Sänk värmen i slutet av rostningen till 150 grader om du ser att Broccoloccon börjar få för mycket färg.
  6. QUINOA: Skölj Quinoan. Koka upp quinoan med vatten och salt under lock på svag värme i ca 15 min. När den är färdigkokt, rör om med en sked och ställ åt sidan.
  7. AVOKADOSÅS: Mixa avokao, mandelmjölk, limejuice och salt till en slät sås.
  8. GÖR DIN BROCCOLOCO BOWL: I en djupare tallrik lägger du ut babyspenat på en sida, därefter placerar du ut sötpotatis, quinoa och Broccoloco. Toppa med avokadosås, picklad rödlök, limeskivor och valnötter. Servera gärna med stekt halloumi i tärningar. Passar också utmärkt tillsammans med stekt lax!
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.