Annons

Bratwurst med mos och äppelchutney

30min
0
4
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 25 mars, 2013

Ingredienser

   
Nürnberger Rostbratwurste beroende på hur hungriga ni är

Potatismos

1 kg
mjölig potatis
4 dl
Mjölk
1 tsk
Salt
1 krm
vitpeppar
   
Ev 1 msk smör
1 knippe
dill

Äppelchutney

0.5 st
Lök
2 st
Äpplen
1 dl
äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 dl
Socker
1 st
kanelstång
1 st
chilifrukt

Tillagning

30min
  1. Potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Värm mjölken. Pressa den kokta potatisen och vispa den fluffig med elvisp tillsammans med mjölken. Smaka av med salt, vitpeppar och ev. en klick smör.
  2. Äppelchutney: Finhacka äpple och lök. Stek löken genomskinlig i en lite kastrull. Tillsätt äpple, vinäger, socker, kanelstång och chilifrukt. Låt koka några minuter. (Chutneyn kan ätas både varm och kall)
  3. Korv: Grilla korvarna eller stek dem i en panna till de fått en brun färg.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Kosta på er äkta Nürnberger Bratwurst!"

Passar till

Smårätter
Surkål
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.